Att laga mat för en familj med olika smaker och dieter kan vara både tidskrävande och svårt. För vi är ju allt från glutenintoleranta och laktosintoleranta, veganer och vegetarianer till allätare.

Här är ett recept för 4 portioner på krämig laxpasta som du kan byta ut flera ingredienser i.

Inköpslista:
2 dl matlagningsgrädde
400 gram varmrökt lax
400 gram pasta
Parmesanost
3-4 dl krossade tomater
4 vitlöksklyftor
2 buljongtärningar

Alternativen i samma mängd:
Alternativ till grädde
Vegansk bacon
Glutenfri pasta
Pecorino som har ungefär samma liknande användningsområden som parmesan eller vegansk parmesan

Gör så här:
Skär laxen i bitar.
Blanda ihop med krossade tomater, vitlök, grädde och buljong. Värm på låg värme tills laxsåsen är varm.
Koka pastan.
Smaka av med nymalen svartpeppar och örtsalt.
Tips: För att förhöja smaken kan du servera med lite riven parmesanost på den goda såsen. Har du basilika kan du klippa några blad och toppa med.