Veckans recept: Birgitta Höglund bjuder på dessert med goda smaker från skogen

Veckans recept: Birgitta Höglund bjuder på dessert med goda smaker från skogen

Idag kl. 07:00, av Mandarin Media För ett friskare Sverige

RECEPT. Nu är vi inne i bärsäsongen, den härliga tid när skogar och trädgårdar bjuder på ett överflöd av bär och frukt. Passa på att njuta av våra svenska superbär, fyllda med fantastiskt goda smaker tillsammans med fina vitaminer och mineraler.

Rötmånaden är här – så håller du bakterier och mögelsvamp borta från maten

22/7 kl. 09:09

KOST. Enligt bondepraktikan inföll rötmånaden första dagen i fruntimmersveckan – som är idag. Värme och fukt får maten att bli extra känslig för bakterier och m...

Veckans recept: Sommarsallad med lax och resterna från gårdagen

20/7 kl. 11:18

RECEPT. Under lata sommardagar kan du ta vara på resterna från dagarna innan. Här är en riktigt god sallad med lax, bönor och en senapsdressing.

Ny studie påstår: Kvällsmänniskor är smartare än morgonpigga

19/7 kl. 09:08

FORSKNING. Morgonpigga personer har oftast setts som bättre och rejälare personer än de som gärna stannar uppe länge på kvällarna. Men nu har en engelsk studie ...

Ny studie: Ät småfisk – då lever du längre

18/7 kl. 07:00

KOST. Att äta småfisk ofta kan förlänga livet. Det visar en nyligen publicerad japansk studie på över 80 000 deltagare. Japanerna äter fisk som skarpsill, nors,...

Rödbetsjuice kan sänka blodtrycket redan efter 45 minuter

Rödbetsjuice kan sänka blodtrycket redan efter 45 minuter

17/7 kl. 07:00, av Inger Palm

KOST. I Sverige dör cirka 30 000 personer varje år av en hjärt-kärlsjukdom, och det finns statistik som visar att två miljoner svenskar har en hjärt-kärlsjukdom. Idag vet vi att livsstilen påverkar om vårt hjärta och att om vi lever sunt kan vi motverka högt blodtryck och åderförfettning som på sikt leder till hjärt-kärlsjukdom. Idag forskas det mycket på friskhetsfaktorer och en svensk grönsak som kan sänka blodtrycket är rödbeta.

Vad vill du läsa?
Publicera
Mer läsning
Nyhetsbrev
Veckans mest lästa
Senaste nytt

Hjälp

Stäng

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer