Medelhavskosten är den kost som idag anses som den mest hälsosamma och den som gör att vi lever längst. Här är en tonfisksallad med inspiration av det grekiska köket.

Det här behöver du:

2 portioner

Färskpotatis

1 burk tonfisk

Tomater

Gurka

Lök

Färsk spenat

Isbergssallad

Olivolja

Vinäger

Örtkrydda

Dressing:

Yoghurt

Majonäs

Gör så här:

Koka potatisen. Gör gärna en hel kastrull och spara potatisarna som blir över för att göra en potatissallad dagen efter.

När potatisen kokar så skär du upp grönsakerna. Hacka löken fint.

Du gör en dressing på yoghurt och majonnäs genom att ta 2 delar yoghurt och 1 del majonnäs.

När potatisen är klar så skär du den i skivor och lägger på 2 tallrikar i en ring längst ut.

Lägg sedan den hackade spenat och isbergssalladen i mitten. Ovanpå det tomater och gurka.

Fördela innehållet av tonfisken och strö över den hackade löken.

Krydda gärna med örtkryddor och ringla över lite olja och vinäger på grönsakerna och tonfisken.

Avsluta med en klick av yoghurtdressingen.

Nu får du näringsmässigt en riktigt bra måltid, och det smakar förstås lika bra. Ingredienserna är en bra bas att alltid ha i kylskåpet och visst är det väl så att vi aldrig ledsnar på den goda färskpotatisen.