Har du brist på idéer till helgen så är palak paneer en festligare middagsrätt som är enkel att göra och det går snabbt.

Mandarins redaktion har testat olika kryddblandningar och här kommer en palak paneer med lite mer smak och med halloumiost.

Inköpslista och recept:
2 gula lökar
500 gram körsbärstomater
3 msk tomatpuré
7 msk olivolja
3 tsk alt
1,5 tsk gurkmeja
5 tsk chilipulver
Garam masala
5 vitlöksklyftor
40 gram ingefära
4 dl matlagningsgrädde
400 gram halloumi
750 gram fryst spenat 750

Gör så här:
Börja med att tina spenat och pressa ut vattnet.
Koka ris.
Hacka lök, ingefära och vitlök och fräs i stekpannan.
Tillsätt tomatpuré och kryddor.
Skär tomaterna i två delar och lägg ner i stekpannan och rör om.
Pressa ut vattnet från spenaten och lägg ner den tillsammans med grädden.
Skär halloumi i tärningar och stek.
Lägg sedan halloumin i spenatröran och låt allt bli varmt.
Servera.