När man pratar om snabbmat brukar förknippas med något som är onyttigt. Men så är det förstås inte alltid. Mat som går snabbt att göra kan vara riktigt nyttigt. D
et asiatiska köket bjuder ofta på näringsmässigt bra mat. Pad Thai är en av de populäraste rätterna, och för den som verkligen gillar den rätten finns både enklare och snabbar varianter att tillaga hemma.
Mandarins redaktion har testat olika snabbvarianter och här kommer ett recept som är riktigt gott.
Inköpslista för 4 portioner
4 paket snabbnudlar
4 tomater
I paket tofu på 400 gram
Jordnötter
Chiliflingor
Gurka
Purjolök
Pad thaisås
Vitlök
Citrongräs eller koriander
Gör så här:
Börja med att steka tofun i olivolja och krydda med örtsalt, svartpeppar, grillkrydda.
Pressa två vitlöksklyftor och rör runt.
Hacka tomat, gurka, purjolök och citrongräs.
Koka nudlarna enligt anvisning, men ta inte för mycket vatten. 2 dl vatten per paket om det är snabbnudlar. Det ska inte bli soppa.
Häll sedan ner 2–3 msk pad thaisås. Rör runt ordentligt.
Lägg upp nudlarna i fyra skålar.
Strö över chiliflarna, men ta inte för mycket. Strö sedan över en rågad matsked hackade jordnötter ovanför tofun.
Lägg upp nudlarna och portionera ut grönsakerna i varje skål.
Smula över fint hackad citrongräs eller koriander.
En kall alkoholfri öl är gott till.
Ät med pinnar för asiatisk känsla.