Muffins kan du göra mycket av och frysa ner för att sedan ta upp, tina och sätta den extra lilla piffen på ditt hembakta. Här får du ett recept på chokladmuffins toppat med chokladmousse och grädde och det blir ännu tjusigare med ett körsbär på toppen.

Det här behöver du:

Chokladmuffins:

3 ägg

100 gram smör

1 dl kakao

1 dl mjölk

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 dl strösocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered med muffinsformar.

Smält smöret och tillsätt mjölken. Blanda kakao, bakpulver, mjöl och vaniljsocker.

Vispa socker och ägg poröst.

Häll över mjölblandningen lite försiktigt och rör ihop.

Rör ner mjölk- och smörblandningen.

Fördela smeten i formar och grädda i cirka 20 minuter.

Garnera med chokladmousse, grädde och ett körsbär

Det här behöver du;

100 gram valfri choklad

100 gram smör

2 tsk vaniljsocker

1 dl florsocker

Gör så här:

Smält chokladen och låt den svalna.

Vispa ihop rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker så att de blir fluffligt.

Rör ner chokladen och vispa till en slät smet.

Ställ smeten i kylen och låt den står där 10–15 minuter.  

Använd en sprits och garnera de kalla muffisarna med chokladmousse.

Vill du lyxa till det ännu mer så garnera med grädde ovanpå chokladmoussen och på toppen sätter du ett körsbär.

Ät och njut!