Att göra en jordgubbstårta till sommarens alla festliga tillfällen är en klassiker som aldrig blir fel. Här kommer ett recept på en enkel tårta med tre lager.

Det är aldrig fel med en somrig jordgubbstårta. En akutlösning om du får gäster och har ont om tid.

Den här tårtan snor du ihop på en halvtimme om du har färdig sockerkaksbotten, men du kan förstås göra den från grunden om du har tid.

Du behöver ett paket vaniljkräm, 4 dl grädde, 2 liter jordgubbar och lite choklad om du vill garnera samt ett paket sockerkaksbotten.

Fyllning 1

2 dl vaniljkräm

0,5 dl jordgubbar

Fyllning 2

0,5 dl jordgubbar

1,5 dl vispgrädde

Garnering

2,5 dl vispgrädde

1 dl jordgubbar

Choklad i flagor

Gör så här:

Bred ut vaniljkrämen på första lagret. Hacka 1 dl jordgubbar och placera hälften på första lagret.

Lägg på en till sockerkaksbotten igen och där har du vispad grädde så att de täcker utan att det rinner över.

Ta resten av de hackade jordgubbarna.

Lägg på tredje sockerkaksbotten och resterande grädden.

Garnera med hela jordgubbar och om du vill lite strö över choklad i flagor som du åstadkommer med osthyvel.

Om du har tid och själv vill göra din sockerkaksbotten så kommer här ett recept på den.

Sockerkaksbotten

6 ägg

3 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

1 dl potatismjöl

2,5 tsk bakpulver

Vispa ihop alla ingredienser. Smörj en vanlig brödform på cirka 24 centimeter i diameter. Med lite smör. Grädda i 175 grader i 30 minuter ugnen. Låt kallna och skär sedan i tre skivor.