Den här vegetariska rödbetssoppan är enkel att göra och smakar fantastiskt gott. Ingredienserna är billiga i inköp och borscht innehåller mycket nyttigheter.

Till soppan kan du äta ett mörkt bröd.

4 PORTIONER

DET HÄR BEHÖVER DU:

½ kilo rödbetor

2 stora morötter 

2 röda lökar

2 msk smör

1,5 liter grönsaksbuljong

1 msk färsk ingefära

2 vitlöksklyftor

1 citron

1 röd chili

salt

svartpeppar

Gräddfil och en dillkvist till servering

GÖR SÅ HÄR

Koka rödbetorna och när de är färdiga, skala och hacka morötter och lök i fina strimlor och stek i smör.

Strimla vitkålen och lägg i kastrullen.

Tillsätt het grönsaksbuljong, koka upp och låt puttra under lock i cirka en halvtimme.

Rör ner vitlök, ingefära och citron.

Mixa soppan slät.

Smaka av med salt och peppar tills du känner dig nöjd.

Servera soppan med kall gräddfil samt med mörkt bröd.