Det är forskare vid universitetet i Granada i Spanien som analyserat data på 186 överviktiga och/eller feta vuxna personer som hade ett BMI över 32,9. Deltagarna hade en medelålder på 47 år. De fick bära en manick som mäter rörelse och en annan som mäter glukos under två veckor.

Fler än hälften av deltagarna som tränade hårt på kvällstid, vilket räknades som mellan klockan 18 och fram till midnatt, fick statistiskt säkerställda sänkningar av blodsockernivåerna. De minskade nivåerna syntes även dagen därpå.

ATT TRÄNA SENT KAN FAKTISKT GE BÄTTRE SÖMN

Studiedeltagarna klassificerades som aktiva om de tränade mellan 22 och 42 minuter och de som tränade mer klassades som mycket aktiva.

Renee J. Rogers som är forskare vid universitet i Kansas kommenterade studien och sa bland annat att den här studien gör att man nu inte bara kommer att säga att patienterna ska träna, man kommer att rekommendera dem att träna på eftermiddag och kväll för att uppnå bäst effekt.

Tidigare studier har visat att man sover bättre om man tränar och avslutar den träningen senast två timmar innan man går och lägger sig så sover man bättre.

MAGFETTET MINSKADE MEST PÅ MORGONEN

En studie på kvinnor visade att om de tränade på morgonen var de mer benägna att förlora fett på magen och sänka blodtrycket.

Studien visade också att de tränade sent på kvällen ökade de överkroppens styrka och sitt humör.

Men för skelettets hälsa spelar det ingen roll när du tränar, men att välja samma tid varje dag rekommenderas.

Studieresultaten har publicerats i tidskriften Obesity