Nu när hösten kommer är det mysigt att spendera tid i köket, speciellt när regnet öser ner. Här kommer ett riktigt gott kryddigt bröd med smak av apelsin.
Det här behöver du till 1 bröd:
4 dl vetemjöl
1,5 msk hel anis
1,5 msk mald kanel
1 tsk mald ingefära
½ tsk salt
3/4 dl hackad apelsinskal
2 tsk bikarbonat
2 dl yoghurt, 8-10 procent fett
1 dl brödsirap
Vallmofrön
Gör så här:
Slå på ugnen till 175 grader.
Smörj en avlång brödform med smör.
Blanda sedan vetemjöl, anis, kanel, ingefära, salt, de hackade apelsinskalen och bikarbonat.
Sedan häller du i sirap och filmjölk och rör till en jämn smet. Degen kommer att vara lös när du häller ner den i formen. Klappa in vallmofröna på smeten.
Grädda sedan i nedre delen av ugnen i ungefär 50 till 60 minuter.
Låt brödet kallna på galler. Gärna inlindat i bakduk.
Det här brödet går utmärkt att rosta.