Nu när hösten kommer är det mysigt att spendera tid i köket, speciellt när regnet öser ner. Här kommer ett riktigt gott kryddigt bröd med smak av apelsin. 

Det här behöver du till 1 bröd:

4 dl vetemjöl

1,5 msk hel anis

1,5 msk mald kanel

1 tsk mald ingefära

½ tsk salt

3/4 dl hackad apelsinskal

2 tsk bikarbonat

2 dl yoghurt, 8-10 procent fett

1 dl brödsirap

Vallmofrön

Gör så här:

Slå på ugnen till 175 grader.

Smörj en avlång brödform med smör.

Blanda sedan vetemjöl, anis, kanel, ingefära, salt, de hackade apelsinskalen och bikarbonat.

Sedan häller du i sirap och filmjölk och rör till en jämn smet. Degen kommer att vara lös när du häller ner den i formen. Klappa in vallmofröna på smeten.

Grädda sedan i nedre delen av ugnen i ungefär 50 till 60 minuter.

Låt brödet kallna på galler. Gärna inlindat i bakduk.

Det här brödet går utmärkt att rosta.